zadero training

wie ben ik

Wie zit er achter Zadero Training?

Ik ben Zacky Derouich. Een ambiteuze en gepassioneerd (kick)boks trainer en mentale coach. Met mijn diensten probeer ik zo veel mogelijk mensen te inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen en hun doelen te realiseren.

zacky derouich zadero training

Snel op mijn teentjes getrapt

Van kleins af aan was ik snel op mijn teentjes getrapt. Als puber had ik snel de neiging om voor mezelf op te komen en te laten zien dat er niemand over me heen kan lopen. Door het gedrag wat ik vertoonde kreeg ik snel het label “agressief" . Al gauw werd er door diverse mensen in mijn omgeving advies gegeven om een sport te gaan uitoefenen, waarin ik kon leren om meer zelfbeheersing te krijgen. Mijn oom heeft mij naar een sportschool gebracht, genaamd Olympia te ’s-Hertogenbosch, en heeft me daar ingeschreven. Hij betaalde het abonnement en kocht nieuwe bokshandschoenen voor me. De eerste les was voor mij een spannend moment. Maanden later begon ik het steeds leuker te vinden. Tijdens de training kwam ik jongens tegen die al zover gevorderd waren, dat ze aan wedstrijden meededen. Ik keek zo tegen ze op, dat ik dacht: Ik wil dat ook! Ik had mijn doel duidelijk voor ogen, wedstrijden vechten. Ik heb toen alles op alles gezet om dat doel te realiseren. Ik ben hard gaan trainen om beter te worden in het boksen. Mijn oude trainer van toen,Henny Mandemakers (oude coach), zag mijn motivatie en vastbeslotenheid. Ook zag hij talent in me. Toen kwam het moment dat hij vond dat ik klaar was voor mijn eerste wedstrijd. Vanaf dat moment deed ik mee met de “grote jongens” en heb ik me vol passie beziggehouden met boksen.

Mijn eerste wedstrijd

Mijn 1e wedstrijd vond ik zo spannend dat ik weken niet heb kunnen slapen. Ik was heel bang om te verliezen. Ik voelde veel druk. Mijn vrienden en familie zouden komen kijken, waardoor de druk om te winnen nog groter werd. In de kleedkamers tijdens vòòr de wedstrijd ging mijn hart te keer. Ondanks de zenuwen had ik wel vertrouwen in mezelf. Ik had me heel goed voorbereid door heel hard en veel te trainen. Dat gaf me zelfvertrouwen. De wedstrijd verliep goed en mijn eerste winst was binnen. De wedstrijd gaf me zo n grote kick, dat ik gemotiveerd was hiermee door te gaan. Ik wilde de top gaan bereiken.

Professioneel boksen

Na jaren amateurboksen te hebben gedaan, wilde ik meer. Ik ontmoette een man die goede boksers managede. Hij heeft me zien boksen en was onder de indruk. Toen hij me vroeg of ik professionele bokser wilde worden, riep ik volmonding JA. Het was een droom voor mij die begon uit te komen. Ik stopte met werken en ging me fulltime richten op het boksen. Ik trainde 2 keer per dag. De wedstrijden waren super. Van de 7 partijen had ik er maar 1 verloren. Mijn leukste bokswedstrijd was een toernooi bij het Ben Bril Memorial in Amsterdam Carré. Het was een groot en bekend event, wat het een mooie ervaring maakte. Het was ook zwaar, omdat ik twee wedstrijden kort achter elkaar moest boksen. Ik had “De Grote prijs van Amsterdam” gewonnen die avond.

Overstap naar kickboksen

Door gebrek aan boksgala’s heb ik de overstap naar het kickboksen gemaakt. Het was wennen om te kickboksen. De twee sporten lijken op elkaar, maar verschillen ook heel erg. Ik hoorde van veel mensen dat het moeilijk was om die overstap te maken. Gek genoeg ging het me allemaal goed af, ik leerde snel. Na een paar maanden heeft mijn trainer mij mijn 1e kickboks wedstrijd laten vechten. Het was geen nieuweling partij, omdat ik al een boks achtergrond had. De tegenstander had dus al een aantal wedstrijden erop zitten. Het kickboksen ging zo goed, dat ik de eerste 8 wedstrijden bijna allemaal op KO had gewonnen. Na anderhalf jaar trainen kwam in de B klasse terecht. Eén jaar later weer in de A klasse.

Een beroemdheid in China

De mooiste beleving in de kickbokswereld was toen ik een uitnodiging kreeg om in China te vechten. Mijn tegenstander was een goede, bekende Chinese kickbokser. Het was een spannende uitdaging, maar door mijn ervaring kon ik beter met de spanning en zenuwen omgaan. Het kickboks gala was een groot event in China en werd goed gepromoot daar. Toen ik in China aankwam, voelde ik me net een celebrity. Door de promotie voor het gala wisten de mensen daar dat ik een vechter uit Nederland was. Mensen wilden op de foto met mij en vroegen om mijn handtekening. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Eenmaal op het gala keek ik mijn ogen uit. Meer dan 10.000 mensen die kwamen kijken. Dit zorgde uiteraard wel voor extra spanning. Eenmaal in de ring voelde ik niks meer en was ik uiterst gefocust. De wedstrijd was een uitdaging, maar ik heb hem bijna KO geslagen. Ik heb de wedstrijd uiteindelijk gewonnen op punten. Dit is toch wel een ervaring waar ik het meest trots op ben.

Waarom een sportschool beginnen?

Na vele jaren met kickboksen en boksen bezig te zijn geweest, werd mij duidelijk dat ik dit wil meegeven aan andere. De sport heeft zo'n positieve invloed gehad op mijn leven, dat wil ik ook voor anderen doen. Ik heb veel kunnen ontwikkelen en verbeteren aan mezelf. Je kunt dan denken aan zelfbeheersing, voor jezelf op durven te komen, zelfvertrouwen, discipline, weerbaarheid en nog veel meer. Sport is mijn passie en door mijn eigen ervaring weet ik wat voor positieve bijdrage het heeft op verschillende aspecten in het dagelijkse leven. Waarom boksen en kickboksen? Door deze 2 sporten heb ik geleerd om discipline te hebben, respect te hebben en als je in een moeilijke situatie terecht komt je zelf kan verdedigen. Deze twee sporten heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Vaak zijn er veel vooroordelen over vechtsporten, maar daar denk ik persoonlijk anders over. Tuurlijk komt het voor dat sommige mensen hun vecht kunsten graag op straat willen showen, maar dat is niet waar ik voor sta! Je leert juist zelfbeheersing en je kunt je frustraties kwijt in de sport. Wat juist zorgt voor een betere zelfbeheersing. Dit moet natuurlijk wel met de juiste coaching. Naast dat ik graag aan vechtsport doe werk ik nu ook 9 jaar in de zorg bij Smart-coach. Een bedrijf waar ze hulp bieden aan mensen met een verstandelijke en psychische problematiek. Ik vind het fijn om mensen te helpen en te ondersteunen in de dingen die ze zelf niet kunnen en/of moeten leren. Dit geeft me ook veel energie. Ons doel is ervoor te zorgen dat ze zonder hulp zichzelf kunnen dragen en uiteindelijk zelfstandig (indien mogelijk) met de maatschappij mee kunnen draaien. Naast de begeleiding die ik hen gaf, hielp ik ze ook met het creëren van een gezonde levensstijl. Dit is ook een van de redenen waarom ik heb gekozen om een onderneming te starten waarin ik mijn passie voor mijn sport en de mensen kan helpen met of zonder beperking.

Hoe wil ik anderen helpen?

De dingen die ik in mijn jeugd tot nu toe heb geleerd wil ik meegeven aan zowel mensen met een beperking als zonder een beperking. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen gezond te laten leven, zich lekker in hun vel te laten voelen en zelfvertrouwen te krijgen. Dit doe ik onder andere met een op maat gemaakte plan. Om ervoor te zorgen dat iedereen stapsgewijs hun doel bereiken. Naast het sporten bied ik ook voedingsschema’s aan zodat er gewerkt kan worden aan het totale plaatje. We beginnen met een intake waarin we jou wensen en doelen bespreken. Zo kan ik een passend plan samenstellen om de doelen te realiseren. Uiteraard geef ik ook groepslessen indien je liever in groepsverband traint en geen individuele begeleiding wil. Ben je geïnteresseerd om met mij jouw doelen waar te maken? Maak dan direct een vrijblijvend afspraak voor een intake.

STAFF

Neem contact op & word lid

Expore your inner winner.

Veldweg 6N
5321 JE, Hedel

info@zaderotraining.nl

06-51772372

Close
zadero training logo

Explore your inner winner

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
07:00 – 22:00

Zaterdag – Zondag:
07:00 – 16:00

Buiten de groepslessen om, zijn wij enkel open op afspraak.

Our socials
About